[...] poszły barki i tricepsy + cardio, trening szybki , przerwy poniżej minuty, także intensywnie pompka bardzo fajna, żyłek full. Dzisiaj pojawiły się na brzuchu jakieś i kolejne na barkach , także juz sylwetka pomału wraca do siebie :). Kolejne dobre informacje w pracy , znowu się szykuje poprawa finansowa, od 20stego dopiero nowa umowa a już [...]
Skoro będą problemy schodz 1-2h np.na tydzień. Aż dojdziesz do ustalonego okna. Nie dasz rady mniej niż 16h postu, może być 14/10. Nadal if. Większość ma okolo 14-18h postu. Co do posiłków. Jak Lukasz Roznicuj źródła fatu. Świat nie kończy się na oliwie. Czekolada 80-90% Orzechy Masło orzechowe Smalec Masło Tłuste ryby Olej lniany Olej [...]
moze OLEJ RZEPAKOWY o obniżonej wartości kwasu erukowego olej kujawski rzepakowy jest dobry polecam Zmieniony przez - koles08 w dniu 2008-07-18 18:30:06
doczytałem się ostatnio, że olej rzepakowy mam więcej tłuszczy omega 3 od oliwy z oliwek, czy jest to prawdą? tak ale nierafinowany tloczony na zimno. Myśle ze ich ilosci sa male wiec nie traktuj rzepaku jako postawę omega 3. tu olej rybi króluje, wzglednie olej lniany nierafinowany budwigowy (trzymany w lodówce).
[...] się już pojawiają. Tu chodzi o to by nie dodawać tłuszczy z zewnątrz np co jak niektórzy 20g oliwy z oliwek do kieliszka, Przed treningiem jak ktoś dobrze toleruje można dac olej MCT. Właśnie Anubis mi o to chodziło bo ja przed treningiem np jem piers z kurczaka,olej rzepakowy,ryż biały,warzywa.Zastanawia mnie ten olej bo daje zazwyczaj 10g.
[...] (np. oliwa z oliwek rafinowana), tłuszcze wielonienasycone nie nadają się do obróbki termicznej, gwałtownie oksydują i stają się szkodliwe. Czyli kujawski, który jest olejek rzepakowym, który z kolei jest źródłem tłuszczów wielonienasyconych - nie nadaje się do smażenia. Tak samo oleje słonecznikowe i prawie każdy inny olej roślinny. [...]
Nierafinowany, tłoczony na zimno olej rzepakowy jest alternatywą dla oliwy, jednak, moim zdaniem, oliwę łatwiej dostać niż dobry jakościowo olej rzepakowy. Cenowo wypadają podobnie.
dobrej jakości oliwa z oliwek jest opcją lepszą niż olej rzepakowy ze wzgledu na obecność bioaktywnych związków takich jak oleuropeina, oleokantal, skwalen, beta-sitosterol czy tyrozol. niestety o dobrej jakości oliwę wcale nie tak łatwo,. przynajmniej jeśli kierujemy się ceną ;-) ale dobry olej rzepakowy - też może być jak najbardziej. Zaletą [...]
Jakoś mi to nie podchodzi. Pierwsza i zasadnicza sprawa jest taka, że wwiększości oleje rzepakowe dostępne na naszym rynku są rafinowane, co samo w sobie jest wielkim minusem. Musiałbyś zdobyć taki tłoczony na zimno. Druga sprawa, to to mętne zdanie: "Amerykanie ustanowili pojęcie oleju "niskonasyconego" jako miary [...]
Gwid - to się zmieniło już dawno! Olej rzepakowy obecnie jest lepszy od oliwy (proporcje kwasów omega) i do smażenia i sałatek. Doceniajmy swoje (olej i ziemniaki)!
[...] po ktore sięgamy a tu jako zyjacy w cywilizowanym świecie mamy ograniczony pieniędzmi wybór. Inaczej naładujesz sie omega6 po uszy i tyle z wartosci. Wprowadź awokado i olej kokosowy extra vergine. Jedz watrobe i jak nie brzydzisz sie to tez inne wnętrzności jeśli masz dostęp. jesz mało wiec wybieraj produkty bio kiedy tylko sie da, a jaja [...]
[...] zmieniają- raz tłuszcz, raz węgle, raz diety białkowe. Bądź tu człowieku mądry. Chociażby informacje na czym można smażyć pokazują jak to się zmienia. Raz najlepszy smalec, olej kokosowy i masło klarowane. We wszystkich poradnikach zdrowia w telewizji czy sieci- oliwa i olej rzepakowy- niby też dietetycy kliniczni i Ci zwykli magistrzy się [...]
OBRÓBKA TERMICZNA POKARMÓW W TŁUSZCZACH Smażenie w tłuszczu jest w pierwszej kolejności procesem odwadniania. Woda i rozpuszczalne w wodzie produkty przechodzą z produktu do tłuszczu względnie opuszczają produkt jako para wodna. Oprócz tego tłuszcz wchłaniany jest przez produkt. Oleje o wysokiej zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych [...]
[...] zapomnij. On bardzo pogarsza bilans kwasów tłuszczowych na korzyść n6. A to nie jest dobrze. Źródła tłuszczy to: tłuste ryby, tran, orzechy włoskie i brazylijskie, migdały, olej lniany, olej rzepakowy, oliwa z oliwek. Słaba wrażliwość insulinowa to znaczy tyle, że cukry w sporej części trafiają tam, gdzie nie powinny, czyli do komórek [...]
Otra , czemu Ci się tak miska waha z wartościami? :-) I czemu ja widzę dżem i miód? :-P Majonez jak musisz zrób sama - w przepisach Lejdis:) Zamiast dżemu zjedz maliny. A miód zostaw na lepsze czasy :) Zmieniony przez - Gesti w dniu 2013-03-16 08:40:50
[...] Moja diagnoza była słuszna i lekarz zmienił lek na Crestor 10 (dawka 4-krotnie niższa!!!). Ale do rzeczy, najważniejsze produkty, których używam w kuchni: do smażenia: - olej kokosowy organiczny, - olej CAROTINO (mieszanka oleju z rzepaku canola i owoców czerwonej palmy(, - masło klarowane Mlekovity; dodatki do mięsa, ryby: - ryż brązowy, - [...]